Menu Sluiten

CV-ketel installatie en onderhoud

CV-ketel installatie en onderhoud

Die kosten voor het plaatsen van de cv-ketel verschillen sterk per woning en kunnen 40-50% uitmaken van de totaal prijs van de nieuwe verwarmingsketel. Een Cv-ketel heeft een levensduur van gemiddeld 15 jaar, daarna kunnen de onderhoudskosten dusdanig hoog worden dat het verstandig is om een nieuwe Cv-ketel te kopen. Bij het ouder worden van uw Cv-ketel, het hart van uw centrale verwarming, nemen ook de kosten van onderhoud en reparatie toe en loopt het rendement terug. De kosten voor een Cv-installatie kunnen sterk uiteenlopen aangezien er vele mogelijkheden zijn, niet alleen in verband met de vele verschillende merken apparatuur, maar ook in verband met de gewenste opbrengst: heeft u een grote woning en moet elke kamer goed verwarmd worden: dan moet in elke kamer een radiator komen en de gevraagde capaciteit bepaalt dan ook gelijk het soort Cv-ketel.

Wat zijn de kosten voor de installatie van een nieuwe cv-ketel?

De meest voorkomende werkzaamheden aan de verwarmingsinstallatie is het vervangen van de Cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis en de cv-ketel springt bij indien nodig. Dit komt doordat de vraag naar nieuwe ketels dan laag is. Niemand denkt immers aan het vervangen van de cv ketel tot het moment dat die kapot gaat en de cv ketel eigenlijk het hardst nodig is. Besluit dus ruim op tijd om de ketel te vervangen, om geld te besparen, maar ook om niet in de kou te zitten wanneer de ketel nodig is en het niet meer doet.

Kosten voor verschillende soorten cv-ketels

De hybride warmtepomp kost € 3.600 – € 5.000, inclusief installatie, exclusief cv-ketel en subsidie, en de verwarmingsinstallatie en meterkast hoeven niet op de schop. Een gemiddelde cv-ketel is goedkoper (inclusief installatie zo’n € 2.100) dan een gemiddelde warmtepomp of palletkachel.

De kosten voor het installeren voor een nieuwe cv-ketel zijn eigenlijk alleen maar de kosten van de cv-ketel zelf en de kosten voor een loodgieter, die natuurlijk bij elk bedrijf verschillend is. Een cv-ketel is uitgesorteerd in Comfort Waarde, met een CW-3 kunt u bijvoorbeeld niet tegelijk gebruik maken en met en CW-6 dan weer wel. Zie hieronder de gemiddelde kosten van cv-ketels:

Cv-ketel prijzen

De Comfort Waarde Liter per min. Tegelijk gebruik cv-ketel
CW-3 12 Niet tegelijk €850,- – €1.250,-
CW-4 14,5 Beperkt tegelijk €900,- – €1.250.-
CW-5 16 Beperkt tegelijk € 1.150,- – € 1.450,-
CW-6 24 wel Tegelijk € 1.500,- – € 2.000,-

Wat zijn de kosten voor onderhoud van een cv-ketel?

Net als een auto heeft uw cv-ketel regelmatig onderhoud nodig om zo goed mogelijk te presteren. Bovendien wordt de verwarmingsketel gereinigd, gecontroleerd en optimaal afgesteld, zodat hij zo zuinig mogelijk is. Door het juiste onderhoud aan jouw CV-ketel te besteden snap je vast dat dit kosten kan besparen, zoals storingen of defecten voorkomen. Naar mate de leeftijd van uw verwarmingsinstallatie stijgt, zal u merken dat er steeds vaker een reparatie nodig is. Als de cv-ketel niet goed onderhouden wordt, is er namelijk risico op kortsluiting door slijtage van onderdelen.

Naast de kosten voor de nieuwe cv-ketel inclusief installatie is er ook de mogelijkheid om uw thermostaat te vernieuwen voor een modern apparaat met uitgebreide instellingsmogelijkheden. De eerste kosten die komen kijken bij een nieuwe cv-ketel is de prijs voor de montage of installatie van de ketel. Bovendien is goed en intensief onderhoud aan uw Cv-ketel goed om de kans op storingen te laten afnemen.

kosten onderhoudsbeurten cv-ketel

Wilt u zolang mogelijk plezier hebben van uw nieuwe cv-ketel en niet voor onnodige kosten komen te staan? Het type onderhoud is natuurlijk een grote bepalende factor van de prijs voor het onderhoud, het bijvullen van een Cv-ketel is bijvoorbeeld vele malen goedkoper dan het vervangen van de waterpomp en het overnieuw instellen van de cv ketel. Zoals hieronder aangegeven zijn er verschillende variabelen die de kosten omhoog kunnen brengen als er onderhoud aan de Cv-ketel wordt gepleegd, denk bijvoorbeeld aan onderdelen die eventueel vervangen dienen te worden en eventuele voorrij kosten die een CV monteur rekent.

Onderhoud cv-ketel prijzen

Wat zijn de kosten voor cv-ketel onderhoudsabonnementen?

Met cv-ketel onderhoud verklein je de kans op storingen, onnodig dure reparatiekosten en zelfs koolmonoxidevergiftiging. Wanneer u een onderhoudscontract afsluit, kunt u op de kosten van een dergelijke onderhoudscheck besparen, en komt er gegarandeerd elke één of twee jaar een monteur de CV-ketel reinigen, controleren en eventueel repareren. Zonder regelmatig cv-ketel onderhoud kunnen er storingen optreden, kunnen onderdelen aan de cv-ketel kapot gaan en gaat het gasverbruik omhoog, wat tot hogere energiekosten leidt.

Het fijne bij een cv ketel onderhoudscontract is dat de loodgieter jaarlijks controleert en onderdelen vervangt waar nodig. De cv onderhoudsbeurt zorgt ervoor dat het verbruik zo laag mogelijk blijft en voorkomt onnodige storingen. Het onderhouden van een cv-ketel is essentieel voor een goede werking, veiligheid in huis en voor de hoogte van uw stookkosten.

wat zit er allemaal in een cv-ketel onderhoudsabonnement?

Wanneer u een onderhoudscontract afsluit, kunt u op de kosten van een dergelijke onderhoudscheck besparen, en komt er gegarandeerd elke één of twee jaar een monteur de Cv-ketel reinigen, controleren en eventueel repareren. De prijs van cv-ketel onderhoud is opgebouwd uit arbeidskosten, voorrijkosten en kosten voor eventuele nieuwe materialen en onderdelen.

Daarom adviseren wij de Cv-ketel goed te laten onderhouden, deze dient minimaal één keer per twee jaar nagekeken te worden door een monteur. Als je de nieuwe Cv-ketel en onderhoud koopt dan wordt meestal de garantie jaarlijks verlengt bij het aanhouden van het onderhoudscontract. Zonder regelmatig cv-ketel onderhoud kunnen er storingen optreden, kunnen onderdelen aan de cv-ketel kapot gaan en gaat het gasverbruik omhoog, wat tot hogere energiekosten leidt.

Wat zijn de kosten voor de verschillende onderhoudsabonnementen?

Die kosten voor het plaatsen van de cv-ketel verschillen sterk per woning en kunnen 40-50% uitmaken van de totaal prijs van de nieuwe verwarmingsketel. De prijs van een nieuwe cv-ketel wordt vooral bepaald door jouw woonsituatie en warm water wensen. Als u bestaande cv-ketel wilt laten vervangen dan kost uitstel van elke wintermand uw gemiddeld 25 euro per maand extra aan energiekosten.

De prijs van het laten onderhouden van uw cv-ketel is voor een reguliere onderhoudsbeurt tussen de 60 tot 100 euro. Om de levensduur van een cv-ketel te verlengen en de kans op storingen te verminderen is het afsluiten van een onderhoudscontract voor uw cv-ketel van het grootste belang. En een Cv-ketel met onderhoudscontract bespaart dus ook op de energiekosten.

Onderhoudsabonnementen prijzen

Onderhoud  Kosten per jaar Wat zit er in het pakket
Eenmalig €70,- tot €90,- (Eenmalig) voorrijkosten en arbeidskosten
Onderhoudscontract €50,- tot €90,- 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten en onderhoudskosten
Servicecontract €70,- tot €130,- 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten en gedeeltelijk toestelonderdelen
All-in contract €130,- tot €180,- 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

Ga voor meer informatie over Cv-ketels naar de website van CV-ketel Nu.

Interessante links