Menu Sluiten

Dakdekker prijzen

Dakdekker prijzen

De Dakdekker voert zaken uit in samenwerking met zijn collega’s en onder leiding van een voorman De werkzaamheden beslaan het strippen van oude dak lagen (dakpannen, isolatie, geraamte etc.), het procedureel verantwoord verwijderen van de afvalmaterialen, het aanschaffen en aanbrengen van het nieuwe materiaal en/of het repareren van defecten in de dakbedekking. Dakdekkersbedrijven houden zich bezig met het verwijderen van oude daken, het aanleggen van nieuwe daken en het verrichten van onderhoud aan kapotte daken.

Wat zijn de prijzen per uur voor een dakdekker?

Het uurloon van een dakdekker is volledig afhankelijk van de werkzaamheden die u uit laat voeren. Het soort dakwerk dat u door het dakdekkersbedrijf laat uitvoeren: een grote dak renovatie is duurder dan simpel onderhoud. Zo kost een dakdekker voor simpel reparatie- en kluswerk gemiddeld €27,- tot €35,- per uur, afhankelijk van uw locatie en liggen de kosten voor een dakdekker tussen de €30,- en €37,- per uur voor nieuwbouwwerk.

Voor al deze verschillende werkzaamheden wordt een kostprijs in rekening gebracht van tussen de 30 en 40 euro per uur. De dakdekkers moeten deze met leiennagels of lei pennen aan het dak bevestigen, wat bepaalde voorbereidende werkzaamheden vereist en de hoeveelheid werk voor de dakbedekking aanzienlijk verhoogt. Binnen de organisatie van een Dakdekkersbedrijf zal er gewerkt worden onder leiding van een voorman De Dakdekker werkt samen in een team van Dakdekkers bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden.

Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen per uur die een dakdekker rekent:

Prijzen dakdekker

Soort werk Prijs per uur
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud €45,-
Kluswerk €35,-

Wat zijn de prijzen voor de verschillende soorten dakbedekking?

Als u op zoek bent naar dakbedekking voor uw platte dak dan zijn er 3 populaire soorten: bitumen dakbedekking , PVC dakbedekking en EPDM dakbedekking Kijkend naar de dakbedekking kosten ziet u dat bitumen de goedkoopste optie is. Dit is tevens ook de meest toegepaste soort op platte daken maar dit is wel aan het veranderen. Bitumen dakbedekking wordt is een populair alternatief voor platte daken, omdat het te kopen is voor een goede prijs en daarnaast eenvoudig te verwerken is. Het is mogelijk om een nieuwe laag op een oude laag te plaatsen, maar ook het geheel vernieuwen van uw dakbedekking is een mogelijkheid. De dakbedekking kosten variëren van gemiddeld € 45 – € 55 per m2 voor platte daken (bitumen, EPDM, PVC) en € 60 – € 130 per m2 voor hellende daken ( dakpannen , koper, riet , zink). – levensduur, voorbeeld: bitumen gaat aanzienlijk minder lang mee dan dakpannen, maar bij platte daken is en wordt bitumen vaak toegepast.

Welke soorten dakbedekking is verstandig?

Als u op zoek bent naar een goedkope dakdekker en geen tijd heeft om naar de prijzen te zoeken voor het laten plaatsen van bitumen dakbedekking dan is er een hele eenvoudige manier om de prijsinformatie snel te achterhalen. De drie meest gekozen dakbedekkingen voor een plat dak zijn bitumen , EPDM en PVC Bekijk onderstaande de gemiddelde kosten voor nieuwe dakbedekking op een plat dak, per m2. Dakpannen zijn nog steeds de meest voorkomende soorten dakbedekking op hellende daken, dit komt omdat ze relatief goedkoop zijn maar wel een lange levensduur hebben.

Dakbedekking bij hellende daken

De meest voorkomende soorten dakbedekking bij hellende daken zijn dus dakpannen (van klei, leien of beton), metaalplaten (van aluminium, koper of zink) of riet. Hoewel bitumen van oudsher de meestgebruikte dakbedekking is voor platte daken, zie je ook steeds vaker EPDM. Bitumen is een materiaal wat al zo een 70 jaar lang wordt gebruikt om platte daken mee te plakken.

Wat zijn de kosten voor verschillende soorten dakbedekking?

Een bitumen of dakleer is de meest gebruikte dakbedekking voor platte daken. Waar EPDM geen onderhoud nodig heeft, doet u er goed aan om het bitumen eens per jaar te controleren op mos en algen, zodat u het vervangen van de dakbedekking zo lang mogelijk kan uitstellen. Omdat er meestal sprake is van een plat dak, zijn de drie populairste vormen van dakbedekking EPDM, PVC en bitumen. De kosten voor het laten leggen of vervangen van dakbedekking zijn afhankelijk van de prijzen van het materiaal dat u kiest, het aantal vierkante meters en de vorm van de overkapping. Deze kosten hebben we hieronder voor u neergezet:

Soorten dakbedekking prijzen

Soorten dakbedekking Soorten dakbedekking prijs per m2
Bitumen 25 jaar €35,-
PVC 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €45,-
Dakpannen 30 jaar €40,-
Riet 40 jaar €60,-
Groen dak 60 jaar €45,-

Interessante links