Menu Sluiten

Elektricien prijzen

elektricien prijzen

Een elektricien is een monteur van elektrische installaties De uitoefening van dit beroep bestaat uit het aanleggen en onderhouden van de infrastructuur die nodig is voor de elektriciteitsvoorziening. Een van de belangrijkste taken van een elektricien of elektro-installateur is het aanleggen van elektriciteit Aannemers werken dan ook nauw samen met installatiebedrijven om jouw project zo goed en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Het werken als elektricien is alleen voorbehouden aan de juiste vakmensen, die beschikken over de nodige kennis en ervaring, omdat elektrotechnische installaties al snel complex kunnen worden. Een elektricien is verantwoordelijk voor het aanleggen, aanpassen en onderhouden van elektrische installaties, die nodig zijn om elektriciteit veilig te kunnen gebruiken. De meest voorkomende werkzaamheden van een elektricien zijn aanleg en onderhoud van meterkasten, (data)netwerken, groepenkasten, stopcontacten, verlichting en domotica.

Wat is het gemiddelde uurtarief van een elektricien?

Heeft u een elektricien nodig voor een speciaal klusje in huis, kunt u beter vooraf duidelijkheid krijgen over het uurloon. Een stroomstoring in uw elektra, meterkast of in elektronisch apparatuur zijn veelvoorkomende problemen die onze elektriciens snel en vakkundig kunnen oplossen voor u. Het aangegeven gemiddelde tarief is een goede indicatie voor het uurtarief dat elektriciens daadwerkelijk rekenen.

Bij grotere projecten, zoals bijvoorbeeld de aanleg van elektriciteit of verlichting in een complete woning of het vervangen van je meterkast, is het ook verstandig om van te voren met de elektricien een totaalprijs af te spreken in plaats van met een uurtarief te werken. Het gemiddelde uurtarief van elektriciens ligt ergens tussen 25 euro en 50 euro per uur, waarvan de meeste aannemers een tarief rond de 35 euro rekenen. Op deze pagina bekijken we de gemiddelde uurtarieven, we maken enkele voorbeeldberekeningen én we geven advies om eenvoudig prijzen van elektriciens met elkaar te vergelijken.

Het gemiddelde uurtarief dat een elektricien hanteert voor bijvoorbeeld het verhelpen van storing in de meterkast of het aanleggen van een stopcontact is €44. Sommige elektriciens hanteren een vast bedrag aan voorrijkosten, maar meestal zal men een prijs per kilometer in rekening brengen. Het uurloon van een elektricien vormt ongeveer 70 procent van de totale kosten die je voor een klus aan je elektriciteitsnet kwijt bent. De prijzen voor elektriciteitswerken worden vaak opgebouwd uit het uurloon van elektriciens, materiaalkosten en voorrijkosten.

Over het algemeen zullen de meeste elektriciens de voorkeur geven aan een prijs voor een specifieke opdracht, maar een uurtarief is een goede maatstaf voor de kosten. De wat moeilijkere elektra klussen zoals het laten aanleggen van verlichting of het verplaatsen of aansluiten van een groepenkast zal een elektricien een hoger uurloon berekenen.

Uurtarief soort elektricien

Soort elektricien Uurloon gem.
Niet gecertificeerde elektricien (zonder diploma/certificaten) €10 – €30
Zzp’er/eenmanszaak (klein gecertificeerd bedrijf) €40 – €55
Mkb’er (groot gecertificeerd bedrijf) €45 – €80,-

Wat doet een elektricien allemaal?

De bouw van een nieuwe woning of een aanbouw aan uw bestaande woning, zijn situaties waarbij elektra aanleggen zeer waarschijnlijk noodzakelijk is. U wilt immers ook in de nieuwe ruimtes van uw woning stroom kunnen gebruiken voor elektrische apparaten. Elektra werkzaamheden bij verbouwen, nieuw-, aan- of verbouw van uw woning zijn: Elektra verleggen of extra elektra aanleggen, Installatie, Reparatie, Renovatie, Keuringen, Elektra, Verlichting, Groepenkasten, Krachtstroom, Kookplaten, Stopcontacten, Noodhulp bij storingen, Onderhouden van de infrastructuur, Uitstekende service, De juiste vakkennis, Onderhoud van de elektrische installatie, elektrotechniek. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan werkzaamheden aan uw groepenkast , het installeren van technische installaties, het plaatsen van stopcontacten, het aansluiten van verlichting , het renoveren van oude bedradingen en het verhelpen van een storing, Elektriciens leggen stopcontacten aan , maar verplaatsen en vervangen ze ook voor je. Zo sluit jij snel je elektra weer aan en heb je geen last meer van verouderde of te weinig stopcontacten. Kortom, een elektricien kan u voor een groot deel helpen bij uw verbouwing of aanbouw. We pakken een aantal werkzaamheden er in het bijzonder even uit.

Groepenkast vervangen

Het vervangen van een oude groepenkast en de installatie van een nieuwe moderne groepenkast komt steeds vaker voor in Nederlandse huishoudens. Naast een groepenkast vervangen of plaatsen, kunt u ook een beroep op ons doen als u bijvoorbeeld te maken krijgt met een stroomstoring of wanneer u hulp nodig heeft bij de installatie van elektrische apparatuur. Het vervangen van een groepenkast, groepenkast, meterkast en een extra groep aanleggen dient door een erkend elektricien worden uitgevoerd.

De groepenkast laten vervangen door de moderne groepenkast, kan noodzakelijk zijn bij een uitbreiding van elektrische apparaten in huis, bijvoorbeeld een wasmachine. Als u veel elektrische apparaten op aparte groepen aansluit, heeft u door een lagere belasting een kleinere kans op een storing Ook als u ooit gebruik mocht willen maken van krachtstroom voor bijvoorbeeld een elektrische kookplaat of de laadpaal van een elektrische auto dan is deze installatie bij een up-to-date groepenkast veel makkelijker te realiseren.

Heeft u een bepaald budget en wilt u weten wat de kosten zijn als u uw meterkast of groepenkast wilt laten vervangen? Wilt u een groepenkast vervangen of een nieuwe meterkast aanleggen? Een ervaren elektricien kan de situatie goed inschatten en je waardevol advies geven over de meest geschikte groepenkast en de beste manier om al je elektrische apparaten van stroom te voorzien. De kosten voor het vervangen van uw groepenkast kan verschillen. De reden dat de kosten verschillen komt door het aantal groepen dat u precies wilt vervangen.

Groepenkast vervangen prijzen

Wat vervangen gemiddelde kosten
6 groepen vervangen
€850 – €1000
8 groepen vervangen
€975 – €1100
10 groepen vervangen €1000 – €1200

Elektra aanleggen

Compleet elektra aanleggen in een woning: Het laten aanleggen van elektriciteit in een complete woning inclusief het aanleggen van stopcontacten, het vervangen van de meterkast en het aansluiten van een aardlekschakelaar. Wilt u bijvoorbeeld alleen maar alle elektra draden laten vervangen door nieuwe of wilt u een complete nieuwe elektra installatie met een nieuwe groepenkast en bijbehorende automaten. Dankzij de ervaring die onze elektriciens in de loop der tijd hebben opgebouwd kunnen wij u een breed dienstenpakket aanbieden voor zowel het vervangen van elektra tot het compleet vernieuwen van de elektrische installatie in uw nieuwbouw of bestaande huis. Het aanleggen van elektra kan naast bovenstaande situaties ook nodig zijn als u een extra stopcontact in uw woon- of slaapkamer wilt hebben, als u nieuwe verlichting in uw plafond wilt laten installeren, enzovoorts. Naast stroom aansluiten, het verhelpen van kortsluitingen en stroomstoringen en het vervangen of plaatsen van stopcontacten, kan een elektricien vrijwel alle klussen op het gebied van elektriciteit voor u uitvoeren.

Elektra aanleggen prijzen

Waar elektra aanleggen? gemiddelde kosten (incl. materiaal, BTW en kosten elektricien)
Hele huis
€3500 – €5500
één ruimte waar weinig elektriciteit nodig is (bv de woon- of slaapkamer)
€500 – €800
één ruimte waar zwaardere apparatuur op krachtstroom nodig is (bv badkamer of keuken)
€750 – €1000

Voor informatie over het aanleggen van elektra verwijzen wij u naar de elektriciens bedrijvengids.

Stopcontact aanleggen

Een extra stopcontact laten aanleggen is natuurlijk ideaal als u meer elektriciteitspunten in de woning nodig heeft. Als u een extra stopcontact wilt aanleggen, verplaatsen of vervangen in uw nieuwbouw of bestaande woning dan is het uiteraard belangrijk van te voren te weten wat de prijzen zijn voor het uitvoeren van dit project. Wenst u voor de keuring van uw elektriciteit niet verrast te worden met een negatief keuringsverslag dan kunt u uw elektrische installatie en uw nieuwe stopcontacten laten controleren door een ervaren elektricien indien u de elektriciteitswerken zelf heeft uitgevoerd. Zelf elektriciteit aansluiten is een secure klus die met de nodige zorg en aandacht moet gebeuren. Schakel daarom altijd een elektricien in, ook als het om stopcontacten gaat.

Stopcontacten aanleggen/verplaatsen prijzen

type project stopcontact gemiddelde kosten (incl. materiaal, BTW en kosten elektricien)
stopcontact aanleggen in de meterkast
€40 – €70
stopcontact in huis verplaatsen in gips of cellenbeton
€45 – €80
stopcontact in huis verplaatsen in vast beton
€70 – €95

Verlichting aanleggen

Je kunt een elektricien (of electriciën) gebruiken voor vele klusjes in huis, van het verplaatsen van een stopcontact tot het aanleggen van een volledig nieuw systeem. Uiteraard kan je ook elektriciteit laten aanleggen in speciale ruimtes van het huis. Je wilt graag de verlichting in je huis of tuin aan laten leggen door een erkend specialist en je bent benieuwd naar wat het je gaat kosten. Hoe meer lichtpunten je wil, hoe hoger de kosten.

Lichtpunten vervangen prijzen

Aantal lichtpunten gemiddelde kosten (incl. materiaal, BTW en kosten elektricien)
1 – 2
€120 – €250
3 – 4
€475 – €600
6 – 19
€1500 – €2200

Krachtstroom aanleggen

Krachtstroom aansluiten in huis is alleen maar nodig als de elektrische apparatuur in uw woning daar voor geschikt is. De meest gebruikte apparaten die krachtstroom nodig hebben zijn onder andere, Waterpompen, Sauna’s, Elektrisch koken. Tegenwoordig is ook voor zwaardere huishoudelijke apparaten zoals inductiekookplaten, sauna’s en een oplaadpunt voor een elektrische auto krachtstroom nodig. Krachtstroom is niet geschikt voor huishoudelijke apparatuur maar is nodig voor apparatuur dat veel elektriciteit verbruikt bij een hogere spanning dan de standaard 230 Volt.

Krachtstroom wordt voornamelijk gebruikt binnen bedrijfspanden, waar elektrische apparaten meer stroom vergen dan de 230 Volt die een normaal stopcontact kan leveren. Als u zware elektrische apparaten wilt gebruiken, zoals de hierboven genoemde inductiekookplaat, dan is krachtstroom aansluiten een goede keuze. Tussen de fasen is de spanning ongeveer 400 volt, terwijl die tussen de fase en de nul 230 volt is. Krachtstroom kan dus wezenlijk meer vermogen leveren dan een standaard voltaansluiting.

Omdat de stroom door drie draden naar het stopcontact loopt, kun je hier apparaten op aansluiten die meer vermogen nodig hebben. Bij het aansluiten van krachtstroom binnen uw woning, zal de 1-faseaansluiting in uw meterkast vervangen moeten worden. Van het aanleggen van elektriciteitskabels, aansluiten van verlichting, plaatsen van stopcontacten, domotica, energiebesparing, installatie van meterkasten, extra groepen of krachtstroom aanleggen, tot oplossen van kortsluiting en stroomstoringen.

Krachtstroom aanleggen door een erkende elektricien is niet verschrikkelijk duur, het is een klus die éénmaal uitgevoerd moet worden en welke u vervolgens gewoon kunt gebruiken zolang als u wilt.

Krachtstroom aanleggen prijzen

Soort project m.b.t. krachtstroom aanleggen gemiddelde kosten (incl. materiaal, BTW en kosten elektricien)
Aansluiten €150 – €250
Onderdelen voor de groepenkast €75 – €95
Kabels en wandcontactdoos €80 – €100

Interessante links