Menu Sluiten

Loodgieter prijzen

Loodgieter prijzen

Een loodgieter is iemand die zich bezighoudt met het plaatsen, onderhouden en repareren van sanitair, waterleidingen, rioleringen en verwarmingsinstallaties. Bij problemen in huis die te maken hebben met water en/of gas kunnen onze loodgieters u helpen bij het bieden van een oplossing.Ongeacht het probleem dat u heeft, wilt u natuurlijk een goede loodgieter aanwijzen voor het verhelpen van uw klus. Een loodgieter kan uw verstopping met speciaal gereedschap snel verhelpen en u advies geven over hoe u in de toekomst verstoppingen kunt voorkomen. In elke regio zijn diverse loodgieters die buiten kantoortijd bereikbaar zijn en voor een spoedtarief de lekkage komen verhelpen.

Wat is de prijs voor een loodgieter per uur?

U schakelt een loodgietersbedrijf in voor het opsporen van lekkages, het ontstoppen van het riool of een afvoer of het repareren van dakgoten of defecten aan uw cv-ketel. Alle loodgieters die werken voor beschikken daarnaast over een goed uitgeruste servicewagen waar alle nodige loodgietersgereedschappen en onderdelen in aanwezig zijn om alle loodgieter spoed opdrachten snel, vakkundig maar vooral goed uit te voeren. Lees snel verder op deze pagina om meer te weten te komen over de prijzen van verschillende klussen van een loodgieter. Een loodgietersbedrijf hanteert voorrijkosten voor iedere klus. De prijs voor een loodgietersklus bestaat voor het grootste deel uit arbeidskosten, maar daarnaast zijn er meer factoren van invloed op de prijs.

Wat zijn de kosten voor een loodgieter voor kleine klussen?

Als je niet in de buurt van een loodgietersbedrijf woont kan naast het uurtarief ook voorrijkosten en het aantal kilometers dat de loodgieter moet afleggen om op de plaats van bestemming te komen worden berekend. Heeft u een loodgietersbedrijf nodig voor een klus in huis? Het is daarom altijd verstandig om een loodgietersbedrijf uit de buurt in te schakelen, dan houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk. Schakel dus een loodgietersbedrijf in de buurt in om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden. Je hebt overigens nog wel goedkopere loodgieters die voor 20 a 25 euro per uur komen maar dan is er bijna altijd iets aan de hand met de situatie. Laten we beginnen met de meeste gestelde vraag: ‘Wat is een goed uurloon voor een loodgieter?’ De meeste uurprijzen voor loodgieters variëren tussen 25 en 50 euro per uur. Dit is natuurlijk we afhankelijk van de soort werkzaamheden.

De kosten voor een loodgieter per uur?

Voor kleine klussen hanteert een loodgieter meestal een uurtarief tussen de €25,- en €50,- euro per uur. Bent u benieuwd naar de kosten die de meeste loodgieters per uur rekenen voor andere werkzaamheden? Hieronder hebben wij de kosten staan die loodgieters gemiddeld rekenen:

Uurtarief per soort loodgieter

Loodgieter Kosten per uur
Weinig ervaring €25 – €30
Normaal €30 – €40
Ervaren €40 – €50

Hoelang doet een loodgieter over zijn of haar werkzaamheden?

U wilt natuurlijk dat uw verstoppingen, lekkages, cv ketel installaties en onderhoud en overige loodgieterswerkzaamheden snel, vakkundig en voor een betaalbare prijs voor u opgelost worden. Hebben we het dan over installatiewerkzaamheden dan kunt u denken aan het installeren van cv-installaties, het plaatsen van bijvoorbeeld een nieuwe cv-ketel of het bouwen van uw nieuwe badkamer daarnaast is een groot deel van de werkzaamheden die loodgieters doen het repareren van bijvoorbeeld cv-ketels die kapot gaan, gesprongen waterleidingen, een gasleiding die lekt maar ook lekkages aan daken. Iedere loodgieter kan u helpen met installatie-, onderhoud- en reparatiewerkzaamheden omtrent uw sanitair. De meeste loodgieters gaan vakkundig de strijd aan met iedere lekkage, zodat u weer snel kunt genieten van de essentiële attributen in uw woning. Zij helpen je graag bij rioolproblemen zoals rioolverstopping, rioollekkage, cv ketel onderhoud, cv ketel reparatie en nog veel meer loodgieterswerkzaamheden.

Hoelang duren reparaties bij loodgieters?

Naast installatie werkzaamheden kunt u ook bij de meeste loodgieters tegenwoordig ook terecht voor renovatie en onderhoudswerkzaamheden. Problemen met je cv ketel, lekkages en hardnekkige verstoppingen, doen zich altijd voor op de meest ongelegen momenten. We noemden net al een aantal loodgieterswerkzaamheden, zoals het onderhouden van een cv-ketel, lek detectie en ontstoppen van een afvoer. We hebben de tijd die een loodgieter hiervoor nodig zou moeten hebben hieronder voor u neer gezet.

Soort werkzaamheden Tijd in minuten
Onderhoud van een cv-ketel 30 minuten
Lekkage opsporen 30 minuten
Afvoer ontstoppen 60 minuten (uur)
Dakgoot reparatie 120 minuten (2 uur)
Riolering ontstoppen 120 minuten (2 uur)

Welke kosten hebben de werkzaamheden van een loodgieter?

Veel mensen weten niet precies wat een loodgieter precies doet en kunnen dan ook geen loodgieter functieomschrijving geven, dit komt omdat het vak van een loodgieter zeer divers is. In het kort komt het erop neer dat een loodgieter gespecialiseerd is in het monteren, installeren en repareren van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en rioleringen. Een loodgieter komt vaak om de hoek kijken bij lekkages en verstoppingen, maar doet veel meer dan alleen het verhelpen van dit soort problemen. Helaas is dit geen prettige manier om met een loodgieter in contact te komen, maar loodgieters zijn nu eenmaal gespecialiseerd in het verhelpen van deze lekkage.

Ook zullen veel mensen die hun huis aan het (ver)bouwen zijn in aanraking komen met een loodgieter, omdat deze een grote rol speelt bij het aanleggen van sanitaire voorzieningen, waterleidingen, de verwarmingsinstallatie in uw huis en de riolering van uw huis. Loodgieters zijn hoofdzakelijk werkzaam in sanitair, cv-installaties, dakwerkzaamheden en alle andere voorkomende loodgieterswerkzaamheden.

Kosten voor werkzaamheden van een loodgieter

Loodgieterswerkzaamheden zoals het onderhouden van een ketel van de centrale verwarming kost gemiddeld €70,- tot €80,- en het ontstoppen van een waterafvoer begint vanaf €85,-. Het onderhoud aan loodgieterselementen gebeurt vooral rond de cv-ketel en de afvoer in huis, omdat hier storingen en verstoppingen kunnen ontstaan. U merkt de lekkage in zo’n geval pas als de waterschade aan uw woning ontstaan is. Door de leidingen regelmatig door een loodgieter te laten controleren kunnen lekkages in een vroeg stadium worden opgemerkt.

Loodgieter werkzaamheden prijzen

Soort werkzaamheden Kosten per uur
Onderhoud van een cv-ketel €70,- à €80,-
Lekkage opsporen €70,- à €80,-
Afvoer ontstoppen €85,- à €95,-
Dakgoot reparatie €130,- à €150,-
Riolering ontstoppen €130,- à €150,-

Wat kost het om sanitair aan te leggen?

Naast loodgieterswerk zoals het ontstoppen van een verstopt douche putje of het herstellen van een lekkage in de afvoer, is het ook mogelijk om een bedrijf in te schakelen voor de installatie van al je sanitair. De loodgieter verwijdert de oude toiletpot en hangt de nieuwe op. Natuurlijk is een loodgietersbedrijf ook in te zetten om een nieuw staand toilet te plaatsen. Of een nieuwe badkamer, keuken of sanitair laten plaatsen waarbij je zeker wilt weten dat het goed gebeurt? Maar ook voor de aanleg en voor het onderhoud van al je sanitair, je waterleidingen en je verwarmingsinstallatie schakel je een loodgieter in. Of wil je een loodgietersbedrijf inhuren om het sanitair in de badkamer te vervangen? Tarieven van een ervaren loodgietersbedrijf liggen tussen de €30,- tot €40,- per uur en een gecertificeerde loodgieter vraag vaak een prijs van €40,- tot €50,- per uur. Zo weet je zeker dat je een goedkoop en ervaren loodgietersbedrijf inhuurt.

Hieronder kunt u in een goed opgemaakte tabel zien wat de eventuele kosten kunnen zijn voor de maak en installatie van je sanitair. Dit zijn de gemiddelde prijzen:

Sanitair aanleggen prijzen

Soort verbouwing Kosten
Verleggen van leidingwerk water en elektra €300 – €750
Nieuwe vloer of vloertegels €600 – €1.400
Wanden betegelen en aanbrengen van stucwerk €800 – €1.600
Kraan plaatsen €120 – €350
Hangtoilet ophangen € 200 – €600
Wastafel montage €300 – €700
Elektrisch vloerverwarming €600 – €700
Inloop douche €320 – €1.700
Ligbad, spa bad €700 – €2.400

Wat kost het om een lekkage te verhelpen?

Om een ernstige en vaak blijvende waterschade tegen te gaan, is het sterk aan te raden om bij een lekkage zo snel mogelijk onze lekkagedienst in te schakelen. Mocht het probleem het toelaten dan verhelpen wij de lekkage direct. Een lekkage geeft vaak aanzienelijk veel overlast en brengt ook onvoorzienbare kosten met zich mee, Zoals een energierekening die stijgt vaak omdat je waarschijnlijk meer gaat stoken omdat je het vocht sneller uit het huis wil verdrijven.

De verzekering vergoedt in ieder geval schade door lekkages van (een aangesloten installatie op) de waterleiding of de centrale verwarming en een dakgoot-, afvoerpijp- of daklekkage. Lekkage is mogelijk in een waterleiding in de badkamer of douche maar ook daklekkage bij bijvoorbeeld de schoorsteen komt  veel voor. Wij kunnen de lekkage snel en vakkundig voor u opsporen en het probleem direct voor u verhelpen.

Lekkage opsporen prijzen

Soort Lekkage Kosten (inclusief materiaal, arbeidskosten en BTW)
Opsporen lekkage aan verwarmingsbuizen inclusief reparatie €90 – €110
Opsporen lekkage algemeen inclusief reparatie €95 – €120
Opsporen lekkage in de douche inclusief reparatie €300 – €375

Wat zijn rioleringswerkzaamheden?

Of het nu gaat om een verstopte afvoer van een wastafel, bad, douche of uw riool De riool afdeling kan het verhelpen, onze vakkundig werknemers kunnen met de modernste apparatuur alle soorten verstopping opsporen en verhelpen. Als een riool afvoer verstopt raakt, is snelle actie vaak noodzakelijk en heeft u een ontstoppingsdienst nodig dat op elk uur beschikbaar is.

Loodgieters verhelpen elke grote of kleine rioolverstopping. Bij de moderne apparatuur moet u denken aan bijvoorbeeld camera systemen welke wij door een afvoerbuis her riool in laten gaan om op deze manier te kijken waar een verstopping of lekkage zicht bevind. U kunt contact opnemen met een loodgieter bij de aanleg van bijvoorbeeld sanitair en waterleidingen, maar ook bij het onderhoud van zaken als riolering en de verwarming.

Voorbeelden rioleringswerkzaamheden:

  • ontstoppen van binnen- en buitenriolering
  • periodiek reinigen van riolering
  • aanleg van rioleringen
  • vernieuwen van rioleringen
  • hogedrukreinigen van riolering

Ga voor informatie over verschillende loodgieters naar de bedrijvengids met alle loodgieters in Nederland.

Interessante links