Menu Sluiten

Top 10 zonnepanelen 2023

Het aanschaffen van zonnepanelen is een grote investering. Daarom wil je wel goede zonnepanelen aanschaffen. In deze blog vind je de 10 beste zonnepanelen van 2023 op een rij. Elk van deze panelen heeft unieke eigenschappen. Het ene paneel staat bijvoorbeeld bekend om zijn hoge rendement en het andere paneel staat bekend om zijn betaalbaarheid. In deze blog lees je meer over de top 10 beste zonnepanelen in 2023

  1. SunPower: wanneer je op zoek bent naar zonnepanelen met een hoog rendement, dan zijn de SunPower zonnepanelen een goede optie. De SunPower zonnepanelen staan bekend als een van de beste panelen op de markt en hebben een enorm hoog rendement. Gemiddeld ligt het rendement rond de 22,7%. 
 • LG: de LG-zonnepanelen zijn de beste all-round zonnepanelen op de markt. De panelen zijn van het beste segment en hebben een hoog rendement. Een groot voordel van LG-zonnepanelen is dat ze niet oververhit raken bij hoge temperaturen. Hierdoor blijven ze ook goed presteren tijdens de hitte. 
 • Panasonic: de zonnepanelen van Panasonic zijn erg populair bij installateurs en hun klanten. De panelen hebben een hoog rendement van maar liefst 21,7% en daarmee hebben de panelen een terugverdientijd van 8 tot 10 jaar. Panasonic panelen zijn vooral geschikt voor kleinere daken. Ook presteren de panelen goed onder hoge temperaturen. 
 • Canadian Solar: Canadian Solar staan bekend om hun betaalbare panelen. De panelen van Canadian Solar zijn tier 1 panelen en dat wil zeggen dat ze van de hoogste kwaliteit zijn. Door de scherpe prijs ben je verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Canadian Solar panelen hebben gemiddeld een rendement van 21,2%. Hierdoor zijn de panelen ook vooral geschikt voor de kleinere daken. 
 • Trina Solar: Trina Solar panelen behoren ook tot de tier 1 panelen. De panelen hebben een scherpe prijs en zijn kwalitatief erg goed. Met een rendement van 21,2% behoren ze tot de panelen met het hoogste rendement. De panelen staan vooral bekend om hun nette uitstraling. Ook heeft Trina Solar panelen in een Black White uitvoering in hun assortiment. Dit geeft een mooie uitstraling en zorgt ervoor dat de panelen blijven presteren bij hogere temperaturen.
 • Q cells: Q cells is een Duits merk die zich heeft bewezen in Nederland. De panelen komen tegenwoordig uit China. Dit is onder andere gunstig voor de prijs van de panelen. De panelen behoren ook tot de tier 1 panelen op de markt. Bovendien biedt dit merk een garantie van maar liefst 25 jaar. Zo kun je vertrouwen op de kwaliteit en de degelijkheid van dit merk.
 • REC Solar: de panelen van REC staan bekend als de meest betrouwbare zonnepanelen. Ze hebben een erg hoog rendement van maar liefst.22,3%. Dit betekent dat de REC panelen een uitstekende keuze zijn voor kleinere oppervlakken, want ze leveren toch voldoende stroom op. De terugverdientijd van deze panelen is gemiddeld 8 tot 10 jaar. De garantie op dit product is 10 jaar.
 • LONGi Solar: dit Chinese merk wordt al jarenlang in Nederland verkocht. LONGi produceert een breed aanbod aan verschillende soorten panelen. Voor elke situatie is er wel een geschikt paneel te vinden. Het rendement is gemiddeld 21,3% en daardoor erg efficiënt.
 • SolarWatt: SolarWatt heeft panelen met de beste garantieregelingen. De panelen bieden garanties die wel kunnen oplopen tot 30 jaar. Dit is een stuk hoger dan bij alle andere merken. Het merk biedt ook nog eens een goede kwaliteit, met een rendement van gemiddeld 21%. 
 • JA Solar: JA Solar is een van de grootste zonnepanelenleveranciers op dit moment. Er zijn erg veel installateurs werkzaam via dit merk. Hierdoor kost het bijna geen moeite om een geschikte installateur te vinden.