Menu Sluiten

Wat voor verschillende verwarmingsinstallaties zijn er?

Verschillende verwarmingsinstallaties

Als je comfort wilt creëren in je woning is de verwarming toch wel één van de belangrijkste zaken. Als het namelijk koud is in je woning kan je ook niet comfortabel zitten. Er zijn vier verschillende verwarmingsinstallaties waar je voor kan kiezen bij het uitzoeken van verwarmingsmogelijkheden. Uiteraard kun je deze ook combineren.

Op deze pagina vertellen we over de vier verschillende soorten verwarmingsinstallaties. Lees dus snel verder!

Vloerverwarmingsinstallatie

Zoals de naam het al zegt komt bij vloerverwarming de verwarming vanuit de vloer. Dit zorgt ervoor dat je altijd warme voeten hebt wat erg aangenaam is. Tevens kan je tot 20% op je stookkosten besparen met een vloerverwarmingsinstallatie.

Vloerverwarming bied ook veel opties. Zo kun je zonneventielen aanschaffen. Deze zonneventielen kunnen ervoor zorgen dat je per ruimte een andere hoeveelheid aan warmte kan instellen. Zo kan je de warmte gemakkelijk verdelen en nog meer besparen op energiekosten.

Luchtverwarmingsinstallatie

Bij luchtverwarming gaat het om het warm maken doormiddel van luchtverhitters. Dit komt het meest voor bij bedrijven, maar het kan ook in je woning. Als je gebruik maakt van luchtverhitters moet je er wel goed op letten dat de verdeling van de warmte goed gebeurt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door extra ventilatoren in te zetten.

Radiatorverwarmingsinstallatie

een radiator is toch wel de meest traditionele manier van het verwarmen van je huis. Het komt nu nog steeds het meest voor. Een radiatorverwarmingsinstallatie word vaak gecombineerd met vloerverwarming.

Kortgezegd worden er verschillende radiatoren in het huis geplaats die kunnen worden bedient met de hand. Zo kan je per kamer kiezen hoe warm je het wilt hebben.

Stralingsverwarmingsinstallatie

De laatste optie voor verwarming is stralingsverwarming. Hier worden speciale stralingspanelen aan het plafond gevestigd die zorgen voor de warmte. Deze panelen verbruiken weinig energie en hebben ook weinig onderhoudskosten.

In dit artikel lees je meer over de keuzes die je kan maken bij een verwarming.